Сонце схоже на більярдну кулю

   Жодні сонячні плями не з'явилися протягом останніх 34 + днів, що дає Сонцю вигляд гігантськоі помаранчевоі більярдної кулі. Це ознака того, що сонячний мінімум триває. Раніше в цьому році група експертів з NOAA і NASA прогнозувала, що сонячний цикл досягне свого мінімуму у період з липня 2019 по вересень 2020 року.

   Що відбувається, коли плями зникають? По-перше, сонячні спалахи припиняються. Відсутність великих вибухів приводить до відсутності короткохвильових спалахів та зменшення геомагнітних бурь. Також Сонце темніє. Сонячні плями є джерелами екстремального ультрафіолетового випромінювання (EUV). Без сонячних плям рівень EUV знижується, що спричиняє охолодження і згортання верхньої атмосфери Землі. Супутники і космічне сміття залишаються на орбіті довше, оскільки аеродинамічний стрибок стихає.

   Під час цієї фази сонячного циклу сонячний вітер сповільнюється, а сонячне магнітне поле слабшає - захиcтний щит для Землі слабшає! Це дозволяє додатковим космічним променям з глибокого космосу проникати в Сонячну систему. Дійсно, останні польоти на повітряній кулі на великій висоті демонструють підвищену радіацію в атмосфері Землі. Додаткові космічні промені можуть викликати блискавку, змінювати електрохімію верхніх шарів атмосфери і підвищувати швидкість дози радіаціі на комерційних рейсах літаків.

   Сонячний мінімум не буде тривати вічно. Синоптики очікують збільшення кількості сонячних плям після 2019-2020 рр., Що стане кульмінацією нового сонячного максимуму в 2023-2026 роках.